sábado, 19 de agosto de 2023

LISTA MI PRIMERA OBRA DRAMÁTICA EN CATALAN

 

PRESENTACIÓ

          Si sempre he estat amic dels reptes, amb el present aconsegueixo un de molt gros: escriure en Català. Demano al crític la condescendència deguda al principiant i l'ànim que aquest espera perquè acabi sent el trampolí de futures escenes en català del meu puny i lletra. Al meu currículum teatral ja comptava amb adaptacions i muntatges en aquest idioma. És, però, avui i aquí on faig aquest pas primerenc i valent quedant a l'espera que l'hi segueixen més

           Ara un aclariment: la barreja d'idiomes en alguna de les escenes no són més que un altre recurs escènic com a finestra a aquest món global lluny de qualsevol altra consideració política.

           Després de "ESTE BANCO ESTÁ OCUPADO" publicat per l'editorial Silva de Tarragona, dono continuïtat a les escenes curtes al voltant d'un saló on passen coses amb tocs de comèdia crítica. Sorgides de la pràctica diària fent teatre a la gent gran de les llars de jubilats i pensionistes. Algunes ja han estat representades amb èxit.

            Són, com diu el subtítol unes peces breus llistes per a ser representades fàcilment. Pinzellades de caricatura del nostre temps prioritzant les relacions socials. Els personatges són majoritàriament femenins tenint en compte la participació escassa d'homes en l'activitat teatral a les llars. Els diálegs sóns breus i entre dos o tres personatges que faciliten la memorització i l'assaig. Un grapat de situacions tretes de la vida quotidiana que van muntant una trama plena d'entrades i sortides i malentesos amb la simplicitat del clàsic teatre l'amateur.

            La pretensió del que si breu és dues vegades bo amb l'originalitat de posar en escena unes idees que podrien haver estat també teves demanant la teva resposta. De senzilla escenografia que faciliti la funció i transport. Un compendi d'escenes, i idees, a disposició del grup perquè aquest disposi al seu gust, gent i recursos per muntar la seva obra final.

            Em faig ressò del reflex d'aquest món global i les moralines que ens desperta. Pinto el quadre que penjo en escena perquè el jutjat públic millor sentenciï.

              Salutem pluriman!


1 comentario:

GRACIAS POR TU COMENTARIO